Verslag 02 Juli 2016

Verslag 02 Juli 2016

Vanmiddag een gezegende tijd gehad in Sliedrecht. Op facebook had er zich niemand aangemeld voor het evenement. Er waren nog wat strijders die mogelijk konden komen. Mijn lief dacht door te krijgen dat er 2 mensen zouden komen. En ja hoor…2 dappere strijders kwamen. Er zou nog een derde bijkomen, maar die belde af.

We mochten aardig wat gesprekken voeren met vooral jeugd.

We kwamen in gesprek met een groepje jeugd. Een van hen vertelde last te hebben van migraine en een drukkend gevoel bij zijn borst. Na 2X gesproken te hebben verdween elk naar gevoel bij deze knul. Daarna mochten we hen het goede nieuws vertellen en een aantal namen een getuigenisboekje in ontvangst.

Met twee andere jongens hadden we ook een mooi gesprek. We konden veel met hun delen en ze vertelden dat ze er over na zouden gaan denken. Ook wilden ze misschien een keer op zaterdagmiddag langskomen naar een inloophuis waar er tegenwoordig broeders en zusters zitten om met mensen te praten, wat te drinken, te tafelvoetballen etc.

Een man vertelde moslim te zijn en stond met de koran in zijn hand. We hadden een goed gesprek met deze man en mochten zelfs voor hem bidden. We baden voor een aanraking en dat hij net als vele andere moslims een droom zou krijgen waarin hij Jezus zou zien.

We spraken een jong stel aan en kregen woorden van kennis en bemoediging voor beiden. We vertelden hen en baden voor hen dat hun relatie “gezond” zou blijven en dat ze God in hun relatie zullen gaan/blijven betrekken.

Een jongen had van behoorlijk wat dingen last, maar wilde hier geen gebed voor. Hij geloofde meer in de wetenschap. Toch konden we een mooi gesprek met hem voeren en heel veel met hem delen. Hij nam een getuigenisboekje en een uitnodiging voor de inloop mee en zou er over na gaan denken. Ook baden we kort voor hem dat hij een openbaring zou krijgen van Gods Liefde.

Een jongedame was gelovig opgevoed, maar deed er niet veel meer mee. We kregen een beeld van een kapotte spiegel en de gedachte dat haar spiegel/zelfbeeld gebroken was. Ze vertelde zichzelf hier in te herkennen. We vertelden haar hoe deze gebrokenheid weer heel gemaakt kan worden.

We kwamen een man tegen die we een jaar geleden ook hadden gesproken. Het ging niet helemaal goed met hem. We mochten hem bemoedigen en voor hem bidden.

Een ouder stel vertelde gelovig te zijn. Ze hadden in het verleden het gevoel gehad dat ze naar een kerk moesten gaan die toen nog gebouwd moest worden. Dit terwijl ze in een andere kerk zaten. Helaas kwam er een scheuring in deze kerk en toen zijn ze naar de nieuwe kerk gegaan. We vertelden hun dat het “gevoel” wat ze eerder ervaren hadden, de Heilige Geest was. De vrouw vroeg daarna of we wat harder wilden praten, omdat haar man bijna doof was. We vroegen of we voor zijn gehoor mochten bidden, maar dat waren ze niet zo gewend. Bidden doe je in je binnenkamer zeiden ze. We vertelden hun hoe Jezus rondging en overal in het openbaar de zieken genas. Ook vertelden we hun dat je tegen deze dingen (pijn, ziekte) in Zijn naam mag spreken en dat deden we ook.

Al met al was het weer een gezegende middag!

God is goed!!!