Verslag 18 Juni 2016

Verslag 18 Juni 2016

Gisteren een gezegende dag gehad in Harderwijk. We waren met een hele grote groep, zo’n 30 dappere strijders!!!

Na het onderwijs kwam er een heerlijke maaltijd op tafel!

Daarna zijn we in zo’n 6 groepen de straat op gegaan.
Als we alle getuigenissen op hadden moeten schrijven dan hadden we erg lang bezig geweest dus hieronder een aantal getuigenissen.

Bij vele mensen kwamen hun beenlengtes gelijk. Degenen die rugpijn hadden kwamen daar direct van af.

Een jongen vertelde op zoek te zijn naar de waarheid. Hij las af en toe in de Bijbel, maar was er nog niet uit. We vertelden hem over de Waarheid=Jezus en mochten voor hem bidden. Hij vertelde rust te ervaren tijdens en na het gebed.

We spraken een man aan die met zijn gezin aan het winkelen was. De man vertelde ons niet zo goed te begrijpen omdat zijn Nederlands niet zo goed was. We probeerden hem toch kort over Jezus te vertellen waarop zijn dochtertje van een jaar of 5 zei: “Wij kennen Jezus, Hij is de Vader van alle mensen” <3

Een Afrikaanse man liep mank. Hij vertelde last van zijn knie te hebben, maar had weinig tijd. We mochten toch kort voor hem bidden. De man ervoer directe verbetering. Hij vertelde gelovig te zijn. We merkten dat hij erg aan de tradities van zijn ouders vasthield die niet in het lijn met Gods Woord waren. We vertelden hem de waarheid uit Gods Woord.

We kwamen in gesprek met een jongen. Zijn vriend was direct doorgelopen en wilde er niets over horen. Deze jongen was oprecht geinteresseerd. Hij vertelde weleens een kerk te bezoeken, maar was een beetje vrijzinnig. We mochten hem een stukje onderwijzen vanuit het Woord en vertelde hem dat er bij het geloven in God ook gehoorzaamheid aan God hoort te zijn. Hij zou er over na gaan denken en nam een getuigenisboekje mee.

We mochten met verschillende moslims mooie gesprekken hebben. Een moslima rende helaas weg toen ze hoorde dat haar benen gelijk werden gebeden in de naam van Jezus.

Een andere moslim was oprecht geinteresseerd en stelde vragen. We gaven hem een kaartje mee van een Christelijke site voor moslims.

Voor weer een andere moslim mochten we zelfs bidden voor een aanraking van de Heilige Geest.

Ook hadden we een open gesprek met twee broers die Jehova’s getuigen waren. Ze namen zelfs materiaal in ontvangst en zouden dat bekijken en lezen.

Een groep jongens was een vrijgezellenfeest aan het vieren. Degene die gaat trouwen liep in een kippenpak, wat er hilarisch uit zag! Het beenlengteverschil werd opgeheven van deze kip. Deze groep jongens waren allemaal al gelovig. Een van hen zou zich vandaag gaan laten dopen! We kregen nog een woord van kennis dat er een van hooikoorts zou hebben. We mochten direct voor deze jongen bidden.

Ook voor een aantal andere mensen kregen we woorden van kennis.

Een vrouw stond te kijken wat we aan het doen waren. We vroegen of de vrouw al eeuwig leven ontvangen had. Ze vertelde er mee bezig te zijn, maar had nog geen keuze gemaakt. We adviseerden haar daar niet langer meer mee te wachten.

Twee meiden waren geinteresseerd. We mochten veel delen en voor hen bidden.

We kregen ook nog een bruid op de stoel voor wie we mochten bidden.

Een vrouw vertelde zenuwpijn in haar nek te hebben. Ze had echt een wonder nodig. We mochten voor haar bidden wat ze echt als een cadeau ervoer. Daarna gaven we een boekje aan haar. Ze zei: “Nog een cadeau?” Ze vond het gebed al zo’n mooi cadeau en was zo dankbaar voor alles dat ze zelfs haar portemonnee pakte en ons wat wilde geven. We vertelden haar dat dat niet hoefde en dat het gratis is bij Jezus. Ze wilde ons dan in ieder geval wel een knuffel geven!

We spraken een vrouw aan in een rolstoel. Ze vertelde dat er pasgeleden een scooter op haar gevallen was. Hierdoor had ze een gebroken been en ook had ze dystrofie hier aan over gehouden. We mochten voor haar bidden. Ze kon niets testen op het moment, maar was ontzettend dankbaar en blij!

We hadden nog vele gesprekken en mochten nog voor vele mensen bidden!

God is goed en zeer te prijzen!!!!