Verslag 04 Juni 2016

Verslag 04 Juni 2016

Gisteren een gezegende tijd gehad op de EO-Jongerendag. We hebben voor veel mensen mogen bidden en ook mochten we mensen bemoedigen.

Een meisje liep op krukken. Ze vertelde een ontstoken achillespees te hebben. Na verschillende keren gesproken te hebben vertelde ze geen pijn meer te voelen.

Een broeder sprak ons aan. Hij herkende ons van een paar jaar geleden. Hij vertelde depressief te zijn. We mochten hem bemoedigen en spraken vrijheid over hem uit. Na het gebed zagen we een verandering in zijn ogen. We moedigden hem ook aan om zich te laten dopen.

We kwamen een jongen tegen met zijn arm in een mitella. Hij had gestoeid met een vriend en had daardoor zijn pols gekneusd. Er hadden net wat mensen voor hem gebeden, waardoor het al wat beter aanvoelde. Na volhardend gesproken te hebben genas uiteindelijk zijn pols volledig en deed hij ook zijn mitella af.

Er stond een standje met broers en zussen die bij de politie werken. Na wat mooie gesprekken gehad te hebben mocht ik nog even door de megafoon van de politieauto het evangelie prediken! Ook mochten we nog bidden voor een agente met hooikoorts.

Later kwamen we nog een vrouw tegen met hooikoorts die na gebed directe verbetering ervoer. Ook haar nicht wilde graag gebed en ontving innerlijk herstel en rust.

Een jongeman liep met een soort van band om zijn knie. Hij vertelde een ingescheurde knieband te hebben. Na gebeden te hebben vroegen we of hij iets kon doen wat hij daarvoor niet kon of wat pijn deed. Hij trok zijn onderbeen omhoog en vertelde dat hij nu zijn knie kon buigen zonder daar last van te hebben.

We spraken een man in een scootmobiel die van verschillende dingen last had. Hij vertelde jarenlang bij het Gelredome gewerkt te hebben. Hij kende Jezus nog niet. We vertelden hem over de liefde van God en mochten voor hem bidden.

Voor de rest mochten we erg genieten van het heerlijke weer en ook zijn we nog even binnen geweest. Het optreden van The Planetshakers was gaaf!