Verslag 30 April 2016

Verslag 30 April 2016

Gisteren het goede nieuws verkondigd in Sliedrecht. We waren met twee dappere strijders.

We besloten de stoelen en banner thuis te laten en een stuk te gaan lopen.

We hadden een lang gesprek met een man die aan het werk was voor zijn huis. Hij was wel met het geloof opgevoed en wist veel van de Bijbel. Toch vertelde hij dat Hij opzoek was naar God. We konden veel delen.

We spraken een man aan die we al eerder hadden gesproken. Hij vertelde ook een kind van God te zijn. Hij zit in een inrichting en bezoekt af en toe met zijn zus een gemeente. We stelden voor om hem op te halen, zodat hij vaker diensten bij kan wonen. We gaven hem een boekje en onze gegevens. Hij zou er over na gaan denken.

Ook kwamen we onze piraat weer tegen met zijn scootmobiel met bloemen. We hadden een kort gesprek en mochten deze man financieel zegenen. Hij gaf zijn nummer en nodigde ons uit om eens een bakkie koffie te komen drinken bij hem thuis.

Maar weinig mensen wilden gebed. Een aantal van hun vertelde liever naar de dokter te gaan.

We kwamen in gesprek met twee jongens. Een van hen vertelde rugpijn te hebben. Eindelijk mochten we voor iemand bidden. We legden hem de handen op en spraken de rugpijn aan. De jongen maakte wat bewegingen en was stomverbaasd dat hij geen pijn meer voelde. Hij vertelde vooral in zichzelf te geloven, maar door dit mee te maken had hij wel iets om over na te denken. Beide jongens raakten enthousiast toen ze een foto van een bekende DJ in een getuigenisboekje zagen staan en wilden er dolgraag een hebben.

Bij de gereformeerde kerk stonden ze ook buiten met literatuur, koffie en thee. We besloten een bakkie thee te drinken. We kwamen in gesprek met onze broeders en zusters en mochten elkaar bemoedigen.

Het bijzondere is dat we de laatste tijd steeds meer mensen aanspreken die ook wedergeboren zijn en ook verkondigers zijn van het goede nieuws. Naast de mensen van de gereformeerde kerk spraken we nog twee keer twee mensen aan die actief zijn met evangelisatie.

We hadden nog wat gesprekken en deelden nog wat materiaal uit.

God is goed!!!