Verslag 23 April 2016

Verslag 23 April 2016

Vanmiddag een goede tijd gehad in Oosterhout. We waren met vier dappere strijders.

We spraken een man aan (van 84) in een scootmobiel. Hij had door een operatie twee nieuwe knieen gekregen. Hij vertelde het meeste last te hebben van zijn opgezwollen voeten. We mochten voor hem bidden. De man leek het niet helemaal te begrijpen en vroeg of we wat aan hem wilden verkopen. We vertelden hem dat we goed nieuws hadden en dat de prijs al betaald is! Uiteindelijk snapte de man waar we het over hadden en hij vertelde ook in Jezus te geloven.

Een vrouw zat op een bankje met een kruk in haar hand. Ze vertelde pijn in haar knie te hebben. Na zo’n 5X gesproken te hebben vertelde de vrouw geen pijn meer te voelen.

Twee andere vrouwen kwamen ook van hun kniepijn af in Jezus naam! De ene vrouw vond het zo lief dat wij dit voor haar deden dat ze ons meteen uitnodigde om een kop koffie te komen drinken.

Twee mannen stonden op hun vrouw te wachten. De eerste man was erg open en vond het bijzonder om over onze belevenissen met de levende God te horen. Hij wilde graag een getuigenisboekje hebben. Nadat de eerste man vertrokken was kwamen we met de tweede man in gesprek. Hij had met het gesprek meegeluisterd. Hij vertelde te geloven, maar we ervoeren niet dat hij wedergeboren was. We deelden het goede nieuws en mochten ook voor hem bidden. Hij had namelijk een auto ongeluk gehad. Zijn hersenen waren daardoor beschadigd waardoor zijn geheugen niet meer goed werkte. Hij vond het erg fijn dat we voor hem baden.

Er kwam een stel langs lopen die nogal mank liep. We vertelden hen dat er genezing mogelijk is voor hun kwalen. Helaas liepen ze direct door. We vertelden ze nog wel dat de Here Jezus van hun houdt. Toen de man dat hoorde begon hij helemaal te manifesteren. Hij draaide zich wel een keer of vier om en was erg boos.

Twee jongens waren bezig om abonnees te werven voor het NRC. Een van hen vroeg zich af waarom de bovengenoemde man zo boos was. We mochten hen beiden vertellen wat we aan het doen waren en vertelden hen het goede nieuws. Een van hen bleek wel open te staan.

Een man in een scootmobiel vertelde blaaskanker te hebben. Ook had hij last van bloedingen. We mochten genezing uitspreken over zijn lichaam en vroegen hem een stukje te gaan lopen. Dit wilde de man helaas niet.

We kwamen in gesprek met een man die vertelde een beknelde zenuw te hebben bij zijn tussenwervels. Omdat hij pijnstillers in had genomen voelde hij geen pijn. Wel ervoer hij een zeurderig gevoel. Na gebed vertelde de man niets meer te voelen. Hij vertelde te geloven, maar verwachtte zijn redding van zijn goede werken. We vertelden hem het goede nieuws.

Een man vertelde een hersentumor te hebben en had ook uitzaaiingen. We spraken genezing uit en de man werd zichtbaar geraakt.

We mochten voor een jongen bidden dat hij een aanraking van de Heilige Geest zou ontvangen. Na het gebed zei hij: “Ik ervaar het echt!”

Een jongen vertelde gelovig te zijn, maar was nog niet gedoopt. We vertelden hem over het belang van de doop en de jongen werd daardoor overtuigd! Hij gaf zijn telefoonnummer dus wordt vervolgd!

We spraken een man die niets meer van het geloof wilde weten. Volgens hem was alles wat er zich in de wereld afspeelt de schuld van de kerk. We vertelden hem over de ware kerk en de opdracht die door deze kerk uitgevoerd zou moeten worden. De man snapte het wel, maar wilde er toch niets van weten.

We vroegen aan een stel of we ergens voor konden bidden. Ze zeiden: “Bid maar wat op uw hart ligt.” We kregen een beeld van twee kinderen. Het stel vertelde al een kind te hebben, maar wilde er graag nog een. We baden voor een zwangerschap. Ze bleken ook wedergeboren Christenen te zijn.

We hadden nog diverse gesprekken en mochten nog voor verschillende mensen bidden en materiaal uitdelen.

God is goed!!!