Verslag 02 April 2016

Verslag 02 April 2016

Gisteren een mooie middag gehad in Hillegom. We waren met zo’n 11 dappere strijders.

We spraken een vrouw die vertelde al zoveel gezocht en gedaan te hebben, maar Hem nog steeds niet gevonden had. We gaven haar wat materiaal mee waar ze erg blij mee was. Ze vertelde dat ze aan yoga deed. We vertelden haar daar mee op te passen, omdat het uit de verkeerde bron komt. Ze zou er over na gaan denken.

We vroegen aan een vrouw of ze het goede nieuws had gehoord. Ze zei: “Ja, Jezus leeft!!! Haha…wat geweldig om te horen!

We liepen langs een bakker waar twee meiden aan het dweilen waren. We vertelden hen het goede nieuws. Een van hen was erg geinteresseerd. We konden aan haar wat materiaal meegeven wat ze zou gaan bekijken.

Er stonden ook Jehova getuigen bij ons in de buurt. We kwamen met hun in gesprek en dat leverde goede gesprekken op. We mochten helaas niet voor hen bidden.

Een van ons kreeg een beeld van een tas met draadjes. Ook legde de Heilige Geest het op haar hart om haar eigen tas aan een vrouw te geven, wat ze haar ook vertelde. Deze vrouw wilde perse iets terug geven. We vertelden haar dat we eigenlijk iets geven uit liefde, zonder iets terug te verwachten. De vrouw stond er toch op om iets terug te geven. Ze gaf haar tas aan onze zus terug. Dit was een tas met draadjes, wat ze in het beeld gezien had.

We kwamen in gesprek met een groep jongens die bij een supermarkt aan het “hangen” waren. Een van hen was de vorige keer al aangesproken. Het werd een lang gesprek waarin we heel veel konden delen. Ze werden heel erg aan het denken gezet. Ook kregen we nog een woord van kennis dat er bij een van hen zijn relatie pas was uitgegaan. We gaven ze nog wat materiaal mee en baden dat ze een openbaring zouden krijgen van Gods Liefde.

We spraken een stel aan uit Syrie. De communicatie was erg lastig. “Toevallig” had een van ons een Johannes evangelie in de Arabische taal bij en deze namen ze blij on ontvangst.

Een zus was voor het eerst mee en werd enorm bemoedigd door deze middag. Ze kwam bekenden tegen voor wie ze mocht bidden.

Een wat ouder stel vertelde moslim te zijn. Beiden hadden pijn in de rug. Bij de vrouw verdween de pijn volledig vertelde ze. We zagen haar toch een beetje mank verder lopen. Later kwamen we ze nog een keer tegen en toen vroegen we haar waarom ze nog mank liep. Ze vertelde een auto ongeluk gehad te hebben. Na het ongeluk was ze geopereerd en waren er pinnen in haar lichaam gezet. We baden dat de pinnen uit haar lichaam zouden verdwijnen. De man vertelde ondertussen ook dat het al iets beter ging met zijn rug. We vertelden ze nog wat over “Isa”, maar ze gingen er snel weer vandoor.

Bij verschillende mensen werd hun beenlengteverschil opgeven in Jezus naam. Een aantal van hun ervoer directe verbetering in hun rugklachten. Ook kwam er nog iemand van de pijn in haar knie af.

Een zus deed een dansje met diverse kinderen en vertelde hen daarna over de Here Jezus. Ook een van de moeders kreeg het goede nieuws te horen. Een aantal meiden nam wat materiaal mee en zouden dat thuis samen met hun vader gaan lezen.

Een man vond het bijzonder dat hij aangesproken werd. Hij zou op korte termijn opgenomen worden in een Christelijke instelling om van zijn verslaving af te komen. We spraken lichamelijke genezing en ook vrijheid over hem uit in de naam van Jezus. De Heilige Geest sprak tot ons dat dit een nieuw begin is voor de man en dat hij in de instelling nog veel meer van God zal gaan ervaren.

God is goed!!!